Sól niskosodowa Magdi 500g

Sól niskosodowa Magdi 500g

6.10 PLN

Dodaj do koszyka:

Niskosodowa, jodowana sól "Magdisól" z dodatkiem magnezu jest dietetycznym środkiem spożywczym, zastępującym tradycyjną sól kuchenną.
Przeznaczona do powszechnego użytku w celu zapobiegania bądź leczenia chorób układu krążenia,a w szczególnie nadciśnienia tętniczego.
Badania prowadzone w wielu czołowych ośrodkach naukowych na świecie (WHO, FAO) i w kraju (PAN, Instytut Żywności i Żywienia) wykazały, że nadmiar sodu prowadzi do znacznego podniesienia ciśnienia krwi, co z kolei zwiększa ryzyko zachorowań na takie choroby jak miażdżyca, choroby wieńcowe, zawał serca i inne.
W Polsce spożywamy średnio 2 razy więcej soli (do 15 g) niż to określają zalecenia żywnościowe, wydane przez Światową Organizację Zdrowia w 1986 r.
Zastąpienie tradycyjnej soli kuchennej solą niskosodową "Magdisól" nie zmienia walorów smakowych potraw.
Zawartość jodu i magnezu czyni ją również niezastąpioną w profilaktyce chorób wynikających z niedoboru tych pierwiastków. Używanie wyłącznie tej soli pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na magnez.

  • Waga: 0.6kg
  • 855 Sztuk w magazynie
  • Producent: Ekologiczne Gospodarstwo Rolne P



Data dodania produktu do sklepu: poniedziałek 03 październik, 2011.